U subotu i nedjelju 21. memorijal "Kenan Memija"

Dolaze i gosti iz Novog Pazara

U subotu i nedjelju 21. memorijal "Kenan Memija"

S. Mlaćo

U organizaciji FK Fojnica u subotu i nedjelju u ovom gradu održati će se 21.Međunarodni memorijal “Kenan Memija“, a sve utakmice igrati će se na stadionu Džemal Numanagić u tom gradu.

U subotu 30.jula u 14:30 planiran je obilazak šehidskog mezarja, a sat kasnije i prva utakmica turnira u kojoj će snage odmjeriti NK Travnik i Rudar iz Kaknja.

U 17:30 planirano je svečano otvorenje turnira, a u 18 sati susret između FK Fojnica i FK Pazar Juniors iz Novog Pazara.

Dan kasnije u 15 sati igrati će se utakmica za treće mjesto, dok je finalni susret planiran za 18 sati. Nakon toga uslijedit će uručivanje pehara za najbolje ekipe i priznanja za pojedince, te svečano zatvaranje turnira.

Pokrovitelj ovogodišnjeg memorijala je Općina Fojnica, a ulaz za oba dana će iznositi 5 KM. Kenan Memija je bio bivši igrač FK Fojnica, a poginuo je u novembru 1993.godine kao borac Armije BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi