U taboru Mladosti uvjereni da mogu savladati Čelik

Komšijski derbi u Kaknju

U taboru Mladosti uvjereni da mogu savladati Čelik

D. Kurbegović

Nakon najtežeg poraza u sezoni protiv Zrinjskog u Mostaru (4:0), ekipa Mladosti želi se vratiti na pobjednički kolosijek u Premijer ligi i to u posljednjem kolu prvog dijela sezone protiv ekipe Čelika. 

U taboru ekipe iz Doboja nakon prolaska u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine vlada optimizam, što pokazuje i sama atmosfera na posljednja dva treninga.

Danas je u prostorijama kluba održana press konferencija u povodu utakmice petnaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Mladosti i Čelika, a prisutnim novinarima su se obratili Nermin Šabić, pomoćni trener, te igrači Aladin Isaković i Aldin Šišić. 

"Ovo je prvi put u igračkoj i trenerskoj karijeri da imam priliku igrati protiv Čelika. Ne mogu govoriti o svojim osjećanjima jer zaista nisam navikao na to, ali s trenutne pozicije mogu kazati da ekipa Mladosti ima jednu čast i zadovoljstvo da igra prvu prvenstvenu utakmicu sa Čelikom kojem je Mladost proteklih godina služila kao ekipa za provjere pred početak sezone. Svi naši igrači su maksimalno motivirani i jedva čekaju da istrče na teren. Bez obzira na sve probleme koje Čelik ima, oni su jedna jako kvalitetna ekipa i nisu slučajno među prvih šest u prvenstvu. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi i dovoljno smo izanalizirali njihovu igru i znamo gdje bi nam Čelik mogao stvarati najveći problem. Mi imamo adekvatan odgovor na sve njihove prijetnje i sigurno je kako ćemo uraditi sve da na zelenom terenu izborimo novu pobjedu". rekao je Nermin Šabić.

Jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Premijer ligi, Aladin Isaković je u svom obraćanju medijima rekao kako izuzetno respektuje ekipu Čelika, ali da on i njegove kolege u subotu imaju samo jedan cilj, a to je pobjeda koja bi ih približila konačnom cilju, opstanku u elitnom rangu .

"Nakon pobjede protiv Slobode u kupu sigurno je kako se vratilo prijeko potrebno samopouzdanje igračima i jedva čekamo da u subotu istrčimo na teren i pružimo svoj maksimum. Sigurno je da je Čelik jedna izuzetno čvrsta i kvalitetna ekipa i mi želimo uz podršku svojih navijača baš kao i protiv Sarajeva osvojiti nova tri boda", kazao je Isaković.

Veznjak Aldin Šišić će kao i Aladin Isaković, imati motiv više da se dokaže protiv svog bivšeg kluba u subotu. 

''Mislim da će ovo biti jedna borbena utakmica s obje strane. Od kako sam otišao iz Čelika, a ima više od tri godine nikada nisam izgubio od te ekipe, pa nadam se da će tako biti u u subotu. Očekujem jedno fer i sportsko navijanje s tribina jer znam da će doći mnogo "Robijaša" i naših "Legionara" na ovu utakmicu. Vjerujte pružit ćemo svoj maksimum na terenu jer nam je najbitnije da upišemo nova tri boda. '' jasno je poručio borbeni Šišić pred duel sa bivšim klubom. 


Osim Šišića i Isakovića u timu Mladosti je još tri igrača koji su u prošlosti nosili dres Čelika, a to su Čović, Hasić i Dilaver. 

Treneri Rahimić i Šabić za razliku od prethodnih mečeva na raspolaganju imaju sve igrače koji će konkurisati za ovaj susret (nema kartoniranih ni povrijeđenih igrača).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Mladosti i Čelika igra se u subotu na stadionu u Doboju kod Kaknja, sa početkom u 13 sati.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.