U Tuzli na rezultat, kod kuće na pehar
Slavija je do finala stigla savladavši Zrinjski

Trener Slavije optimista uoči prve finalne utakmice Kupa

U Tuzli na rezultat, kod kuće na pehar

Fudbaleri Slavije u svom drugom finalu Kupa BiH za protivnika imaju Tuzlansku Slobodu. ’’Sokolovi’’ su prije dvije godine nesrećno izgubili finale sa Širokim Brijegom, pa ovaj put mnogo ozbiljnije ulaze u posljednih 180 minuta našeg najmasovnijeg takmičenja.

Prva finalna utakmica igra se u srijedu na stadionu ’’Tušanj’’ s početkom u 17 časova, a ekspedicija Slavije otputovala je u ponedeljak u Brčko, gdje je van domašaja javnosti sprema pobjednički plan.

Strateg Slavije Zoran Erbez je optimista, bez obzira što je njegov tim podbacio u subotnjem prvenstvenom okršaju s Leotarom.

"Poslije utkmice s Leotarom, koju smo dobili 2:1, rekao sam da je to bilo najlošije izdanje Slavije u ovoj sezoni. Opravdanje mogu tražiti u činjenici da su moji fudbaleri mislima bili okrenuti meču sa Slobodom. U Brčkom se spremamo psihološki, jer smo svesni da će u finalu slaviti ekipa u čijim redovima bude manje tenzija. Ove godine smo sve karte bacili na osvajanje pehara u ovom takmičenju, pa nam nije potreban dodatni motiv da damo svoj maksimum protiv Slobode. Bez obzira na rezultat prve utakmice mislim da će se pitanje pobjednika rješavati u revanš susretu na našem stadionu." kaže strateg Slavije Zoran Erbez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.