U utorak novi protesti članova i navijača FK Sloga Simin Han

Pred zgradama NS FBiH i NS BiH

U utorak novi protesti članova i navijača FK Sloga Simin Han

A. Beganović

Fudbaleri, roditelji mladih fudbalera, navijači i simpatizeri FK Sloga Simin Han, koji se plasirao u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, ali čiji je nastup u ovom rangu još uvijek pod znakom pitanja zbog stava Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, održat će nove mirne proteste u Sarajevu.

Iako je Sloga osvojila prvo mjesto u Drugoj ligi Grupa Sjever njen nastup u Prvoj ligi FBiH je još uvijek pod znakom pitanja jer se moćnici iz NSFBiH pozivaju na odluku donesenu pred početak prošle sezone prema kojoj Sloga nije ispunila uslove vezano za normative vaspitno-pedagoškog rada i obavezu nastupanja sa dvije omladinske selekcije (juniori i kadeti) u Omladinskoj ligi BiH grupa "Sjever", a o kojoj Nogometni savez Tuzlanskog kantona nije bio upoznat do decembra.

Svim silama iz ko zna čijih interesa čelnici Nogometnog saveza FBiH žele Slogi zabraniti nastup u Prvoj ligi FBiH, no iz kluba iz Siminog Hana kako su i najavljivali, za svoja prava borit će se svim silama.

Tako su članovi, simpatizeri, navijači kao i roditelji dječaka koji treniraju u ovom klubu, već jednom održali mirne proteste pred zgradom NS FBiH, ali na tome neće stati. Naime, najvjerovatnije 14. jula će u Sarajevu, tačnije pred zgradama NS FBiH i NSBiH biti održani novi mirni protesti, a ukoliko NS FBiH nastavi sa "prljavim igrama" iz Sloge su najavili blokadu prometnica kod Tuzle, kao i žalbu Sportskom sudu za arbitražu u Lozani.

"Nećemo odustati, sve je na našoj strani. Nismo znali za odluku zbog koje nam ne dozvoljavaju ulazak u viši rang, kao što do decembra za istu nije znao ni Nogometni savez Tuzlanskog kantona. Borit ćemo se svim silama za naša prava i nećemo lako odustati", za SportSport.ba je izjavio Azmir Husić. predsjednik FK Sloga.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Najvjerovatnije 14. jula dolazimo u Sarajevo i održat ćemo mirne proteste pred zgradama NS FBiH i NS BiH. Naravno, protesti će biti najavljeni, ispoštovat ćemo zakonske procedure. Znamo da odluku o našem statusu donosi IO NS FBiH, no želimo da i NS BiH upoznamo sa situacijom. Ne tražimo ništa osim da se s nama sjedne, da razgovaramo o problemima, koji postoje. Nas niko iz NS FBiH svo ovo vrijeme nije kontaktirao, pokušao nam objasniti o čemu se radi. Ako pravda nije na našoj strani onda ćemo i odustati, ali stvari su mnogo drugačije. Ne tražimo ništa osim onog za šta smo se izborili na zelenom terenu", dodao je Husić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.