U Visokom održan završni kamp Akademije FK Sarajevo

Selekcija najboljih

U Visokom održan završni kamp Akademije FK Sarajevo

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo organizovala je završni kamp za dječake uzrasta 2002. i 2003. godište u periodu od 12. do 16. juna u gradu Visoko, a učešće se uzeli dječaci koji su prethodno selektovani u Visokom, Ključu, Maglaju i Lukavcu.

Za vrijeme trajanja samog kampa, odrađen je veliki broj trenažnih jedinica, te odigrano nekoliko prijateljskih utakmica. Po okončanju istog, osoblje Akademije FK Sarajevo itekako može biti zadovoljno.

"Izuzetno sam zadovoljan održanim završnim kampom u Visokom. Prethodno, na četiri selektivna kampa, na kojima je učestvovalo 120 dječaka, izvršili smo odabir na 20-25 onih najboljih koji su učestovali na našem kampu u Visokom. Sigurno je da veliki broj njih ima potencijal i zaslužuju da ih i u narednom periodu pratimo, a već smo u procesu detaljne analize video materijala iz Visokog, te testiranja, nakon čijeg pregleda ćemo donijeti konačnu odluku koga želimo vidjeti u Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo.", kazao je Almir Hurtić, šef Akademije Sarajeva.

Uspješna organizacija kampa omogućena je zahvaljujući saradnji sa partnerima, koji su imali značajan doprinos u samoj realizaciji.

"Koristim priliku da se zahvalim Općini Visoko, na čelu sa načelnicom Amrom Babić, Franjevačkom samostanu Visoko, gdje su naši polaznici imali odlične uslove, te našem partnerskom klubu, Nogometnom klubu Bosna Visoko sa svojim osobljem, koji su zaista uložili veliki trud kako bi se završni kamp Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo realizovao uspješno i na jednom velikom nivou, kako i priliči Fudbalskom klubu Sarajevo.", rekao je šef odjela za skauting Bordo kluba, Adnan Čorbo.

Na posljednjem danu kampa, u Multimedijalnom centru Prijeko, upriličena je kraća svečanost, na kojoj je polaznicima kampa održana prezentacija Fudbalskog kluba Sarajevo, te su uručeni prigodni pokloni i nagrade svima onima koji su zaslužni za održavanje samog kampa, kao i talentovanim dječacima, koji su u proteklim danima vrijedno trenirali.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.