"U zadnje vrijeme smo navikli da sami sebi dajemo golove"

Jusufbegović nakon poraza:

"U zadnje vrijeme smo navikli da sami sebi dajemo golove"

Fudbaleri Veleža u 7. kola BH Telecom Premijer lige su doživjeli svoj prvi poraz. Na gostovanju na Pecari Rođeni su poraženi po jedanaesti put u okviru domaćeg šampionata, a rezultat je na kraju susreta glasio 2:0 u korist domaćeg sastava.

"Mislim da je u prvom poluvremenu Široki imao neku prividnu inicijativu, bez nekih izrazitih šansi. Bilo je jako tvrdo i zatvoreno s naše strane. U drugom poluvremenu smo željeli da se odmorimo kroz taj posjed lopte, da malo više igramo, da probamo nešto smisleno da odigramo. Međutim, pošto smo u zadnje vrijeme navikli da sami sebi dajemo golove, tako smo i u ovoj utakmici nastavili", rekao je Nedim Jusufbegović, šef struke mostarskog Veleža, te nastavio:

"Nakon greške primili smo jedan pogodak, a potom je Široki s drugim pogotkom utakmicu rutinski priveo kraju. Imali smo neke prilike, ali nisu one bile plod nekog organiziranog pritiska i inicijative s naše strane koja je trebala donijeti taj pogodak".

U narednih sedam dana fudbaler Veleža će se dva puta sresti sa Slavijom. Prvo će u okviru Kupa BiH gostovati u Foči, a potom će Lukavičani tri dana kasnije gostovati u Vrapčićima u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige.

"Nama su pred ovu utakmicu nedostajali Blagojević i Haurdić. Škaljić se povrijedio na zagrijavanju, a i golman nam je povrijeđen, tako da imamo malo nekih personalnih problema. Međutim, spremali smo se i prošli pripreme da bi mogli igrati ritam subota-srijeda-subota. Ne odgovara nam, možda malo, put u Foču Slaviji, a onda ponovo isti protivnik za tri dana. Ipak, šta je tu je, to nam je posao, moramo da radimo", kazao je na kraju Jusufbegović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.