"U Želji su standardni, uloga u reprezentaciji im je upitna"

Odović o juniorima

"U Želji su standardni, uloga u reprezentaciji im je upitna"

Trener Željezničara Milomir Odović je za SportSport.ba dao svoj komentar o potencijalnom problemu s kojim bi se Plavi mogli susresti pred najveći derbi u Bosni i Hercegovini, koji se igra 16. maja na Koševu.

U istom terminu se na Pecari u okviru elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sastaju juniorske reprezentacije BiH i Crne Gore, pa je realno očekivati da klub sa Grbavice u vjerovatno ključni boj sezone krene znatno oslabljen.

"Upoznat sam sa situacijom i žao mi je što se poklapaju termini derbija i utakmice koju igra juniorska reprezentacija. Istovremeno mi je drago što mnogo naših igrača konkuriše za juniorsku reprezentaciju, jer je to ipak velika čast. Međutim, ima mnogo vremena do tad i trenutno razmišljam samo o sljedećoj utakmici", rekao je Odović i dodao:

"Razumijem i selektora našeg juniorskog tima, ali je činjenica da bi odlazak naših igrača bio hendikep i da bismo bili oslabljeni".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treneru Željezničara je bilo teško ocijeniti koji je meč objektivno važniji, ali zna da su mu Memija, Hadžiahmetović i Beganović izuzetno potrebni u ekipi.

"Teško je o tome govoriti. Mom klubu i meni lično je, naravno, važniji derbi. Isto tako, san svakog mladog igrača je da u karijeri igra velike derbije jer je to jako bitno za njihovo razvijanje. Naravno, također je važan i odaziv u reprezentaciju. Postavlja se pitanje kakav oni imaju status u reprezentaciji. U Želji su standardni i veoma su nam biti, a njihova uloga u reprezentaciji je dosta upitna".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.