"U Zenici je bio loš dan, Rudar pada na Tušnju"

Zajko Zeba najavljuje pobjedu Slobode

"U Zenici je bio loš dan, Rudar pada na Tušnju"

U prostorijama SD „Sloboda“ u Tuzli održana je konferencija za novinare uoči sutrašnje utakmice 2. Kola Premijer lige BiH izneđu Slobode i prijedorskog Rudara.

U prostorijama SD „Sloboda“ u Tuzli održana je konferencija za novinare uoči sutrašnje utakmice 2. kola Premijer lige BiH izneđu Slobode i prijedorskog Rudara.

Tuzlaci jedva čekaju da istrče na teren i najavljuju prvu ovosezonsku pobjedu.

“Utakmicu protiv Čelika treba što prije zaboraviti. Bio je to loš dan naše ekipe. Protiv Prijedorčana ćemo pružiti sve što možemo i vjerujem da će Rudar pasti na Tušnju.”, izjavio kapiten tuzlanske Slobode Zajko Zeba.

U prvu pobjedu vjeruje i šef stručnog štaba Tuzlaka Husref Musemić. Kaže da respektira goste, ali da njegov tim nema drugog izbora osim ići na pobjedu.

“Igračima stalno govorim da iz lige ispada šest ekipa i da moramo toga biti svjesni na svakoj utakmici. Nismo tim koji će se boriti za opstanak i igrači o tome trebaju prestati razmišljati. Prijašnjih sezona Sloboda se stalno borila za opstanak, a sada je to prošlost i treba igrati uvijek na pobjedu.”, kazao je Musemić.

Dodao je nema laganih suparnika i za svaku pobjedu treba pružiti maksimum.

“Sve u rukama naših igrača. Rudar respektiramo, ali nismo impresionirani njihovom pobjedom protiv Mladosti. Brzo su dali tri gola, a poslije, iako s igračem više, nisu više postigli nijedan. U Zenici smo bili loši, ali ko je gledao Želju protiv Standarda vidio je u drugom poluvremenu šta sve može ekipa kada zaigra punom snagom i hrabro.”, istakao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radne dozvole  još nisu dobili Ivan Kostić i Aleksandar Nikolić, a ispisnicu iz Veleža Ibrahim Škahić.

“Kostić i Škahić bi sigurno igrali protiv Rudara, ali ovako ponovo moram raditi pretumbacije. Što se tiče Kenana Pirića, s nama je tek pet dana, mjesec je bio u Belgiji. Mirza Hamzabegović je bio dobar u Zenici i on će biti na vratima protiv Rudara, a moguća je i jedna promjena u napadu.”, nagovijestio je Musemić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.