U Zenici završen "CALP FUTSAL CUP 2017"
Foto: EPA

Ljubitelji futsala mogli su uživati

U Zenici završen "CALP FUTSAL CUP 2017"

D. Kurbegović

Zenica je uvijek bila rasadnik dobrih haklera, koji su bili poznati u čitavoj regiji. 

Posljednjih 10-tak godina, u gradu se rijetko kada mogao pogledati dobra futsal utakmica, a nekada masovni Bajramski turnir zeničkih mahala, srozan je do samog dna. Nakon dugo godina, Zenica je konačno dobila kvalitetan turnir u futsalu, kakav je oduvijek trebala imati.
Zasluga je to nekolicine entuzijasta iz Zenice, na čelu sa Safetom Kubatom, koji su ovog vikenda organizovali prvi "CALP FUTSAL CUP 2017", gdje su učešće uzele 24 ekipe iz svih dijelova BiH, ali i i ekipe iz Srbije.
Nakon što su se jučer utakmice igrale na otvorenom na Kamberovića polju, terenu s umjetnom travom, danas je završnica odigrana u zeničkoj Areni.
Nakon sjajnih utakmica na kraju najviše uspjeha imala je ekipa "Žad" iz Kiseljaka, koja je u finalu bila bolja od ekipe Sajo d.o.o iz Olova. Pobjednički tim je pored diplome i pehara dobila nagradu u iznosu od 2500 KM, drugo mjesto osvojila je ekipa Sajo d.o.o iz Olova, dok je treća bila ekipa "Medenika".
Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira, najbolji strijelac je Bilal Jelić, dok je najbolji golman Haris Čakić. 
Organizacija turnira bila je na visokom nivou, te je sve proteklo bez ikakvih incidenata. Organizatori su uvjereni da će naredni turnir biti mnogo bolji od ovog, jer će sigurno biti više vremena za organizaciju, ali i za pozive kvalitetnim ekipama iz regiona.
Konačan poredak prvih deset ekipa turnira je : 1 Žad Kiseljak 2 Sajo d.o.o. 3 Medenik 4 Calp 5 Vitinka 6 Bosna Behar 7 Pridražići 8 Klik 9 Begagića put 10 Obrenovci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi