U zeničkoj Areni preko 350 mladih nogometaša iz BiH

2.regionalni turnir „OFK ZSK-Zenica 2017“

U zeničkoj Areni preko 350 mladih nogometaša iz BiH

D. Kurbegović

U zeničkoj Areni jučer je odigran  Drugi regionalni turnir “OFK ZSK – Zenica 2017” u malom fudbalu za najmlađe kategorije, pjetliće (2008. godište i mlađi) i pretpioniri (2006. i mlađi) uz učešće 19 klubova s 32 selekcije i preko 350 najmlađih nogometaša iz svih krajeva BiH.

Organizator turnira bio je Omladinski fudbalski klub ZSK 2013 iz Zenice (OFK ZSK).

Plasman po kategorijama bio je sljedeći:

U kategoriji 2008. godište i mlađi (pjetlići):1.HŠK Zrinjski,2.FK Mladost DK,3. ŠF Sportino Maglaj.

Za najboljeg igrača proglašen je Kenan Muflizović iz FK Mladost DK, najbolji strijelac Filip Margeta iz HŠK Zrinjski, najbolji golman Belmin Ganić iz OFK ZSK Zenica.

U kategoriji 2006. godište i mlađi (predpioniri):1. FK  Sarajevo,2. ŠF Šampioni  Ilidža- Sarajevo,3. ŠF Tramed.

Za najboljeg igrača izabran je Faruk Bezdrob iz FK Sarajevo, najbolji strijelac  Eno Alajmović ŠF Šampioni Ilidža-Sarajevo,  a najbolji golman Tarik Plančić iz OFK ZSK Zenica.

Ovaj turnir ima karakter sportske manifestacije, čiji je cilj masovnost i druženje ovog uzrasta.

"Sljedeće godine želja nam je da napravimo još veći turnir koji će biti internacionalni. Imamo već najave beogradskog Partizana i zagrebačkog Dinama da će doći,a očekujemo još odgovore od nekih velikih klubova iz regije" istakao je Hasib Fetić, predsjednik Omladinskog fudbalskog kluba ZSK Zenica u ime organizatora turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi