Ubjedljive pobjede kadeta Sarajeva i Olimpica

Bolji od Viteza i Mladosti

Ubjedljive pobjede kadeta Sarajeva i Olimpica

A. Beganović, foto: A. Berbić

U okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine do sigurnih pobjeda stigli su kadeti Sarajeva i Olimpica.

Kadeti Sarajeva su u Trening kampu sa ubjedljivih 6:0 savladali Vitez, te su tako nastavili pohod na titulu. Iako su bili oslabljeni neigranjem bh. reprezentativaca, mladi fudbaleri Sarajeva su od prvog sudijskog zvižduka dominirali i na kraju su uasluženo upisali ubjedljivu pobjedu.

Tri pogotka postigao je Sanin Klarić, dok su se u listu strijelaca upisali i Dino Islamović, Ahmed Buljubašić, te Armin Imamović.

Mladi fudbaleri Olimpica upisali su još jednu pobjedu, a Mladost im nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor. Po dva pogotka u pobjedi 4:1 za Olimpic su postigli Anes Demirović i Imad Rondić, dok je jedini strijelac za goste iz Doboja kod Kaknja bio Kubat.

Premijer liga za kadete, 25. kolo:

Sarajevo - Vitez 6:0 (Klarić 3x, Imamović, Buljubašić, Islamović)

SARAJEVO: Jovičić, Imamović, Tutundžić, Mehuljić, Šabanović, Šabić, Klarić, Salčin, Kurdić, Buljubašić, Islamović. Još su igrali Kreštalica, Pijunović, Đokanović, Mustafić i Dervišagić.

VITEZ: Tomičić, Bošatlija, Čavlina, Šarić, Jukić, Lujanović, Zrnić, Tirić, Jovanović, Petrović, Vujica. Još su igrali Alilović, Badrov, Lekić i Martić.

Olimpic - Mladost 4:1 (Demirović 2x, Rondić 2x / Kubat)

OLIMPIC: Karačić, Ćosić, Bjelak, Bukva, Rondić, Kišić, Demirović, Trubljanin, Tarić, Šehić, Saljević. Još su igrali Biber, Nezirević, Ždralović, Buljugić i Kutinčić.

MLADOST: Lević, Mehić, Mijoč, Hadžić, Trako, Kubat, Mušinbegović, Jusić, Čolak, Kozica, Begić. Još su igrali Musić, Marušić i Mušija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi