Ubojiti u prvom poluvremenu, najopasniji u finišu utakmica

Željin napad najbolji u ligi

Ubojiti u prvom poluvremenu, najopasniji u finišu utakmica

Ekipa Željezničara je u dosadašnjih 27 kola postigla tačno 50 golova, što je više od bilo kojeg drugog kluba u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u ovoj sezoni.

Plavi sa Grbavice su dosta ubojitiji u prvom poluvremenu, u kojem su postigli trideset golova naspram dvadeset u drugom. 

Fudbaleri Plavih su u prvih petnaest minuta utakmice u dosadašnjih 27 kola postigli deset golova, a tačno toliko su zabijali i u rasponu od 16. do 30., te 31. do 45. minute. 

Po četiri gola je Željezničar postizao u rasponu od 46. do 60. i 61. do 75. minute, dok su u posljednjih petnaest minuta utakmice Plavi sa Grbavice dvanaest puta matirali protivničke golmane.

Interesantno, Želji po pravilu pripadaju završnice utakmica, budući da je ovaj tim postigao čak osam pogodaka u posljednjih pet minuta računajući sudijsku nadoknadu. Kasni golovi su Željina specijalnost i u tom segmentu su najbolji tim u ligi.

Što se odbrane tiče, Željezničar je primio 21 gol i po tome je četvrti najbolji tim u Premijer ligi. Plavi su najranjiviji krajem prvog i početkom drugog poluvremena, dok su u rasponu od 16. do 30. minute primili samo jedan gol ove sezone.

Odbrana Plavih je u prvih petnaest minuta do sada kapitulirala tri puta, dok je Antolović u posljednjih petnaest minuta prvog dijela igre morao pet puta vaditi loptu iz svoje mreže.

Pet golova su Plavi primili i u rasponu od 46. do 60., te od 61. do 75. minute. Od 76. do 90. minute, Željezničar je u dosadašnjih 27 utakmica primio samo dva gola, od čega jedan u posljednjih pet minuta.

Ukupno postignutih golova: 50
U prvom poluvremenu: 30
U drugom poluvremenu: 20

Od 1. do 15. minute - 10 golova
Od 16. do 30. minute - 10 golova
Od 31. do 45. minute - 10 golova
Od 46. do 60. minute - 4 gola
Od 61. do 75. minute - 4 gola
Od 76. do 90. minute - 12 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupno primljenih golova: 21
U prvom poluvremenu: 9
U drugom poluvremenu: 12

Od 1. do 15. minute - 3 gola
Od 16. do 30. minute - 1 gol
Od 31. do 45. minute - 5 golova
Od 46. do 60. minute - 5 golova
Od 61. do 75. minute - 5 golova
Od 76. do 90. minute - 2 gola

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.