Udovičić na probi, ništa od dogovora s Poljakom

Novo ime na Bilinom polju

Udovičić na probi, ništa od dogovora s Poljakom

D. Kurbegović

Kriza drma klub s Bilinog polja to je već svima u gradu i šire već kristalno jasno. Prodajom Kenana Horića i Saše Kajkuta, crno-crveni su dobili određeni iznos novca, međutim igrači plate ne dobivaju i ukoliko je ne dobiju do srijede, nekolicina igrača neće putovati u Rovinj.

Iako su ostali bez četiri igrača, rukovodstvo kluba nije dovelo još nijedno pojačanje. Nakon što je naš portal pisao da bi u Čelik trebao doći veznjak Božo Poljak iz Treće Hrvatske lige, isti je u petak navečer došao u Zenicu kako bi potpisao ugovor, međutim rukovodstvo kluba nije htjelo ispuniti uslove koje su se s pomenutim igračem telefonski dogovorili, Poljak je u subotu ujutru pokupio stvari i vratio se u Hrvatsku.

Kako već zbog finansijske situacije nisu angažovali Božu Poljaka, jučer se na treningu pojavilo novo ime, riječ je o Stefanu Udovičiću, 23-godišnjem ifudbaeru koji igra na poziciji napadača. Udovičić će trenirati s crno-crvenima, a sutra će igrati i prijateljsku utakmicu protiv Budućnosti iz Banovića. O njegovom eventualnom angažmanu rukovodstvo kluba i trener će se izjasniti do polaska u Rovinj.

Interesantno da je Stefan Udovičić napadač koji je u posljednje tri sezone postigao samo jedan pogodak i to prije dvije godine kada je nastupao za Gradinu iz Srebrenika. Ovaj 23-godišnjak prošlu polusezonu je nastupao za trebinjski Leotar za koji je nastupio 16 puta, bez učinka u smislu postizanja golova i asistencija.

Zeničani definitivno trebaju pojačanja jer postojeći igrački kadar je "premršav", a na treningu je samo 16 nogometaša. O čemu li razmišlja rukovodstvo kluba to niko ne zna, ali navijači su bijesni i žele da je njihov klub konkurentan ekipama iz vrha tabele, uostalom Čelik se plasirao među osam najboljih ekipa u okviru Kupa BiH. Da li rukovodstvo kluba ne želi "trošiti" novac znajući da ponovo neće dobiti Licencu za Evropu ili je nešto drugo u pitanju znat ćemo uskoro?!

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti