UEFA i FIFA kreću u obračun sa N/FSBiH
Na adresu N/FSBiH još uvijek nije došla zvanična potvrda da se odluka o kazni prolongira za oktobar

Vrijeme ističe u oktobru

UEFA i FIFA kreću u obračun sa N/FSBiH

O sudbini Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine razmatraće se na sjednicima Izvršnih odbora UEFA-e i FIFA-e u oktobru.

Izvršni odbor UEFA-e zasjedaće 4. i 5. oktobra u prijestolnici Bjelorusije Minsku, dok će sastanak čelnika FIFA biti održan 28. i 29. oktobra u Zurichu.

Predstavnici ove dvije međunarodne fudbalske federacije, koji su prisustvovali Skupštini N/FSBiH, predali su izvještaj svojim izvršnim odborima, koji će i donijeti odluku o kazni za Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, bh. klubovima i reprezentacijama.

Međutim, na adresu N/FSBiH ni iz UEFA ni iz FIFA još uvijek nije stigao nikakav zvanični dopis, koji se očekuje tokom sutrašnjeg dana.

"Danas sam dva puta pričao sa Marcelom Beznom. On mi nije ni potvrdio, ali ni demantovao informaciju prema kojoj će o kaznama odlučivati Izvršni odbor FIFA i UEFA. U prvom razgovoru jutros Benz je tražio zapisnik sa skupštine, a na bazi tog zapisnika i njegovog izvještaja koji će podnijeti biće donesena odluka o eventualnoj suspenziji. On mi nije mogao reći da li će o kazni odlučivati Odbor za hitnost ili IO. Nama u svakom slučaju mnogo više odgovora da odluka bude donesena u oktobru jer bi imali više vremena", kazao je za SportSport.ba v.d. generalnog sekretara N/FSBiH Jasmin Baković.

Postoji velika mogućnost da su UEFA i FIFA planski prolongirale donošenje odluke, jer iako u N/FSBiH nije stigla zvanična potvrda, gotovo je sigurno da će se odluka o mogućim sankcijama donijeti u oktobru. Naime, UEFA i FIFA tako su dobile vremena da se riješe nepodobnih ljudi u N/FSBiH, u kojem će se uskoro održati izbori.

Mnogi su naučili da se UEFA-om i FIFA-om šale nema. To, nažalost, nisu shvatili čelnici N/FSBiH i moguć je scenario prema kojem će krovnu kuću bh. fudbala međunarodne asocijacije suspendovati, ali samo kako bi sklonili sadašnje vlastodršce i postavili ljude s kojima će se moći postići dogovor.

Kako je SportSport.ba već izvjestio, bh. klubovi u međunarodnim takmičenjima igraće svoje utakmica u Evropskoj ligi i Liga prvaka, dok će reprezentacija gotovo pa sigurno gostovati u Luksemburgu i dočekati Francusku. A ostalo? Vidjećemo koliko su UEFA i FIFA odlučne u svojim namjerama da konačno riješe problem zvani N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.