UEFA iduće sedmice obavještava FSBiH o eventualnoj kazni

Zasjedala Disciplinska komisija UEFA-e

UEFA iduće sedmice obavještava FSBiH o eventualnoj kazni

A. Beganović

Nakon susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Izraela Evropska fudbalska federacije je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Evropska fudbalska federacije je pokrenula postupak protiv našeg Saveza zbog nepoštivanja nacionalne himne Izarela, paljenja i bacanja baklji, te rasističkog ponašanja navijača.

Disciplinska komisija UEFA-e je zasjedala i donijela je odluku po ovom pitanju, međutim do iduće sedmice se neće znati da li je Fudbalski savez kažnjen ili je pak pomilovan, što je teško za očekivati.

Ovu informaciju nam je potvrdio i generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Jasmin Baković. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Odluku od UEFA-e ćemo dobiti iduće sedmice, do tada nema nikakvih službenih informacija", kratko je za SportSport.ba istakao Baković.

Podsjetimo, Disciplinska komisija UEFA 23. juna je kaznila Fudbalski savez Hrvatske zbog kukastog krsta iscrtanog na travnjaku stadiona Poljud. Hrvatskoj je oduzet bod, dvije utakmice će igrati bez prisustva publike, a na račun UEFA-e će uplatiti 100.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti