UEFA objavila tačan termin utakmice BiH - Belgija
Foto: EPA

Ključna utakmica za Zmajeve

UEFA objavila tačan termin utakmice BiH - Belgija

Bosna i Hercegovina će 7. oktobra protiv Belgije odigrati ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Naša reprezentacija pred sobom ima izuzetno težak zadatak jer mora savladati snažne Belgijance ukoliko želi ostati na drugom mjestu, a ta utakmica već budi veliki interes bh. sportske javnosti.

Od danas je poznato i u kojem će terminu biti odigran meč BiH i Belgije. UEFA je na svojoj zvaničnoj stranici objavila da će susret 9. kola grupe H početi u 18 sati, što će našoj reprezentaciji biti druga utakmica u ovim kvalifikacijama koju neće igrati u terminu od 20:45 sati. BiH je u terminu od 18 sati igrala i domaći meč protiv Gibraltara u Zenici.

Zanimljivo je što na pomenutoj stranici nije navedeno na kojem će stadionu Zmajevi dočekati Belgiju, ali je izvjesno da će to biti Grbavica. Predstavnici UEFA-e trebaju obići Grbavicu po isteku roka za renoviranje stadiona, na kojem su već počeli radovi na obnavljanju terena, te dati zeleno svjetlo za odigravanje utakmice BiH i Belgije. Iz NFSBiH su već ranije naglasili da je to samo stvar formalnosti i da nema dileme da će se ovaj meč igrati na stadionu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kao i do sada, meč Bosne i Hercegovine i Belgije će direktno prenositi BHRT.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi