UEFA rang-lista: Sarajevo najbolji tim iz BiH

Tabela UEFA-e

UEFA rang-lista: Sarajevo najbolji tim iz BiH

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je listu najboljih timova Evrope.

Očekivano, najbolji tim Starog kontinenta je madridski Real, a špansku dominaciju potvrđuju Atletico i Barcelona na drugom i trećem mjestu.

Nekoliko bh. timova našlo se na ovoj lisit, a najbolji plasman ima FK Sarajevo. Iako su ovu sezonu završili ranije od očekivanog, Bordo tim zauzima 242. mjesto sa 4.500 bodova i najbolje je plasirana bh. ekipa na ovoj listi.

Iza Sarajeva je smješten aktuelni prvak Zrinjski. Plemići su na 262. mjestu sa 4.000 bodova, dok je sarajevski Željezničar zauzeo 272. poziciju sa ukupno 3.750 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Među 300 najboljih su ova tri tima jedina iz naše zemlje, a treba istaći da je Široki Brijeg na 319. poziciji sa 3.000 bodova, dok su na diobi 394. mjesta Sloboda, Radnik i Olimpic sa 1.500 bodova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije