UEFA razvojni turnir za U-16 reprezentativce

Od 8. do 12. maja

UEFA razvojni turnir za U-16 reprezentativce

U Trening centru N/FSBiH u Zenici i na stadionu Hakija Mršo u Vogošći od 8. do 12. maja biće održan UEFA razvojni turnir za U-16 reprezentativce.

Kao i na nedavno završenom turniru za kadetkinje i ovaj put će učestvovati selekcije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Litvanije i Slovenije.

Naš tim će voditi stručni štab juniorske reprezentacije na čelu sa Tonijem Karačićem, a poziv za turnir dobilo je sljedećih 20 igrača:

Matej Perković (Široki Brijeg), Enio Zelić (Čelik), Kenan Šahbazović (Čelik), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Marko Martinović (Hajduk Split, Hrvatska), Kristian Pleić (Hajduk Split, Hrvatska), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija),  Adnan Kanurić (Red Bull Salzburg, Austrija), Aleksandar Petrović (Vojvodina, Srbija), Dobrica Tageltija (Vojvodina, Srbija), Armin Imamović (Sarajevo), Đani Salčin (Sarajevo), Miladin Pijunović (Sarajevo), Amar Lukovac (Željezničar), Ahmed Hasanović (Željezničar), Alen Nuhanović (Željezničar), Eldin Omerović (Sloboda), Ivor Krešić (Zrinjski), Miralem Ramić (Hertha, Njemačka).

Raspored utakmica:

Nedjelja, 8. 5. 2016. 17.00

Bosna i Hercegovina-Crna Gora (Trening centar NS/FS BiH, Zenica)

Slovenija-Litvanija (Hakija Mršo, Vogošća)

Utorak, 10. 5. 2016. 17.00

Bosna i Hercegovina-Litvanija (Trening centar NS/FS BiH, Zenica)

Crna Gora-Slovenija (Hakija Mršo, Vogošća)

Četvrtak, 12. 5. 2016. 10.00

Bosna i Hercegovina-Slovenija(Trening centar NS/FS BiH, Zenica)

Litvanija-Crna Gora (Hakija Mršo, Vogošća)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi