Ukinuta suspenzija N/FSBiH!

Zasjedao Komitet za hitnost UEFA

Ukinuta suspenzija N/FSBiH!

Na upravo završenom sastanku Komiteta za hitnost UEFA donijeta je odluka da se Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine ukine suspenzija.

Ovo je za SportSport.ba potvrdio član Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić.

"Da, tačno je. Komitet za hitnost UEFA je na današnjoj sjednici dao upute Izvršnom odboru UEFA da ukine suspenziju koja je izrečena N/FSBiH. Nakon što je usvojen statut, nije više bilo razloga da suspenzija ostane na snazi", potvrdio je Begić.

Predstavnik UEFA u pregovorima sa N/FSBiH Marcel Benz kaže kako je ovu odluku očekivao, te da ona ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

"Delegati Skupštine i članovi Komiteta za normalizaciju, zajedno sa ambasadorima bh. fudbala su učinili sve što je UEFA i FIFA tražila od njih, tako da nije bilo razloga da Komitet za hitnost UEFA ne donese ovakvu preporuku. Naredne sedmice će zasjedati i Komitet za hitnost FIFA, koji će potvrditi ovu odluku, tako da će Izvršni odbori FIFA i UEFA naredne sedmice i zvanično skinuti sankcije sa bh. Saveza", rekao je Benz u razogovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.