Ukrajina kaznila promašaje bh. juniora

U-19 kvalifikacije za EP

Ukrajina kaznila promašaje bh. juniora

M. Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija BiH poražena je u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Ukrajine rezultatom 3:1.

Fantastično je naš mladi tim odigrao u prvom poluvremenu. Do vodstva su došli do u 10. minuti spektakularnim pogotkom Amira Hadžiahmetovića, da bi potom propustili još nekolilo odličnih šansi.

U dva navrata je mrežu Ukrajine spašavala stativa, raspoložen je bio i golman protivničke selekcije, koji je imao nekoliko sjajnih odbrana.

Kazna za promašaje stigla je u samom finišu prvog dijela. Gatsuliak je iskoristio neopreznost odbrane, te je pogodio za rezultat poluvremena od 1:1.

Uvodne minute drugog poluvremena donose mnogo bolju igru Ukrajine. Stvorili su nekoliko odličnih šansi, a u 64. minuti dolaze do drugog gola. Schcebetun je iskoristio kontru i pogodio je za prednost Ukrajine od 2:1.

Nakon primljenog gola naša selekcija je zaigrala mnogo bolje. Žestoko su krenuli prema protivničkom golu, ali je golman Makhanov bio zaista sjajan.

Imali smo i igrača više u finišu, ali je Gatsuliak u 83. minuti potopio sve nade našeg tima pogotkom za konačnih 3:1.

Kvalifikacije za EP, 2.kolo:

BiH - Ukrajina 1:3 (Hadžiahmetović 10' / Gutsuliak 45', 83', Schcebetun 64') 

BiH: Čutahija, Kadušić, Osmanković, Čorović, Herić, Todorović, Mustedanagić, Hadžiahmetović, Gojak, Gljiva, Kremenović

Ukrajina: Makhanov, Shapovalov, Senytsia, Tymchyk, Fursov, Shevchenko, Pikhalonok, Gutsuliak, Mykhaylichenko, Schcebetun, Shved

Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.