Uličnim stilom na svjetsko prvenstvo
Arnaud Sean Garnier

Red Bull Street Style

Uličnim stilom na svjetsko prvenstvo

M. Skaka

Nakon Banjaluke, danas se u Mostaru održava takmičenje u fudbalu, ali ne onom običnom nego uličnom stilu ako se može uopšte tako prevesti.

Da li ste znali da je Red Bull Street Style takmičenje u freestyle tj. slobodnom fudbalu koje se održava u više od 60 država u čitavom svijetu? Pobjednici nacionalnog eliminatornog takmičenja idu direktno na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010 godine.

I muški i ženski takmičari,  bez obzira na godine, u mogućnosti su da učestvuju, a naravno prvo moraju pobijediti na nacionalnom eliminatornom takmičenju u svojoj domovini da bi se kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Nakon što su se četri najbolja iz Banjaluke plasirala na BH finale koje će se u četvrtak 11.2. održati u Sarajevu, danas je red došao na Mostar. U prostoru Staklene banke najbolji majstori sa loptom iz grada sa Neretve će odmjeriti snage u žongliranju loptom. Najbolji će dobiti kartu za Sarajevo gdje će tržiti novi prolaz za Južnoafričku Republiku.   

Svjetsko prvenstvo 2008. godine održalo se u Brazilu (Sao Paulo). Francuski Freestyle – Baller Séan oduševio je publiku kombinirajući vješte trikove s loptom uz breakdance pokrete. Te godine Bosnu i Hercegovinu veoma uspješno je predstavljao Nedžad Brajić i pobjedom nad Englezom u osmini finala ispao od Brazilskog freestylera u četvrtfinalu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.