Umro legendarni Josip Katalinski

Tužna vijest za sve istinske ljubitelje fudbala

Umro legendarni Josip Katalinski

Tužna vijest za sve istinske ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini. Josip Katalinski Škija, legenda Željezničara, preminuo je jutros.

Katalinski se dugo borio sa teškom bolešću, a sinoć je primljen u bolnicu Podhrastovi, gdje je jutros preminuo.

Škija je rođen 1948. godine u Sarajevu, a karijeru je počeo u FK Igman sa Ilidže. U redove Željezničara prešao je 1964. godine, a na Grbavici je proveo najbolje trenutke svoje karijere.

Katalinski je u dresu Željezničara odigrao preko 350 utakmica, a postigao je više od 100 golova. Sa timom sa Grbavice  osvojio je titulu prvaka Jugoslavije 1972. godine.

Tri godine nakon toga otišao je u Nicu, gdje je završio karijeru. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 41 utakmicu i deset puta pogodio protivničku mrežu.

Naš portal upućuje iskreno saučešće porodici i prijateljima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti