Unaprijeđeni uslovi za igrače, medije i navijače na Koševu

Poboljšano nekoliko segmenata najvećeg stadiona u BiH

Unaprijeđeni uslovi za igrače, medije i navijače na Koševu

Nakon realizacije projekta, poboljšano je nekoliko segmenata najvećeg bosanskohercegovačkog stadiona.

"Završeno je sve ono, što je bilo potrebno kako bi Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase" zadovoljio uslove za 3. kategoriju stadiona. Fokus radova bio je na mokrim čvorovima, gdje su radovi urađeni na tribinama "Sjever-Vedran Puljić", Istok i Zapad. Također, poboljšani su uslovi za medije i uspostavljena je pokretna ambulanta. Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine preuzeo je na sebe radove na instaliranju sistema navodnjavanja, a što se tiče stadiona, kriteriji za 3. kategoriju su zadovoljeni u potpunosti, te odigravanje utakmica, koje zahtjevaju pomenutu kategoriju stadiona, neće biti upitno.", kazala je direktorica Centra za Sport i Rekreaciju Sarajevo, Jasmina Polić.

"U sklopu radova na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase", poboljašni su uslovi za medije, u smislu uspostavljanja mix zone, mix studija, studija za TV. Pored toga, i pomenutih završetaka na mokrim čvorovima, urađena je numeracija stolica i redova na tribinama. Označeni su ulazi na stadion, te obilježeni evakuacijski putevi. Također, zamijenjen je određen kontingent sijalica na reflektorima, a postavljanjen je i sistem za navodnjavanje terena, što će dodatno poboljšati travnjak Koševa.", dodao je ispred CSR-a, Muhamed Alaim.

Postavljanje i ispravno funkcionisanje mokrih čvorova na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" omogućiti će bolje uslove za navijače bordo kluba, koji bodre svoj klub na domaćim utakmicama Sarajeva. Svakako, vrijedi spomenuti i da su od nedavno i poboljšani uslovi za mlađe katerogije bordo kluba. Prije nekoliko mjeseci, Fudbalski klub Sarajevo, uspješno je okončao radove na saniranju i renoviranju svlačionica za polaznike Akademije, Omladinskog pogona i Škole Fudbala "Asim Ferhatović-Hase".

"Veseli nas svako poboljšanje uslova, kako za navijače, tako i za igrače na stadionu Koševo. Fudbalski klub Sarajevo nosilac je aplikacije za projekat unaprijeđenja infrastrukture na stadionima u Premijer ligi BiH, a isti je realizovan uz podršku Općine Centar, UEFA-e i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.", kazao je Generalni direktor FK Sarajevo, Dino Selimović, dodavši:

"Međutim, svakako da glavni grad Bosne i Hercegovine zaslužuje da ima jedan moderan, nacionalni stadion, te ćemo ispred FK Sarajevo sigurno dati punu podršku svim projektima koji će ići u tom pravcu. Upoznati smo sa projektom rekonstrukcije Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase", kao i sa postojanjem interesa investitora, te se nadamo da će već iduće godine biti napravljeni prvi konkretni koraci."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Fudbalskog kluba Sarajevo, još 21 klub iz naše države uzeo je učešće u projektu "Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH".

"Projekat, čiji je inicijator Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine omogućiti će 21 klubu, odnosno 21 stadionu, unaprijeđenje infrastrukture. Količina sredstava za unaprijeđenje određuje se u zavisnosti od učešća klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u posljednje četiri godine. Što se tiče stadiona Koševo, ukupna vrijednost realizovanih poslova iznosi oko 300.000 KM, a sredstva kroz projekat realizuje klub, u saradnji sa lokalnom zajednicom.", kazao je Nihad Hodžić ispred NFSBiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti