Predsjednik Slobode o planovima kluba

"Upitan je moj ostanak ako ne izborimo izlazak u Evropu"

M. Šljivak

Predsjednik FK Sloboda Senad Mujkanović najavio je odlazak s ove funkcije ako tim ne uspije izboriti nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Tuzlaci žele ponovo na evropsku scenu. Klub će učiniti sve da dođe do toga, a predsjednik je najavio odlazak ako se to ne desi.

"Ako ne odemo u Evropu upitno je hoću li ostati predsjednik", istakao je prvi čovjek tuzlanskog tima.

Sloboda se u ovom prelaznom roku rastala od Aldina Džidića, Mahira Karića i Ivana Kostića.

Mujkanović je govorio i o slučajevima ovih fudbalera.

"Ivan Kostić nije išao na arbitražnu komisiju. Niko iz Želje nas za njega nije kontaktirao. Mi smo uputili pismo Savezu i relevantnim službama za ovaj slučaj, jer Kostić još uvijek ima validan ugovor. Karić je tražio da mu se isplate zaostale plate, a pobjegao je iz kluba. Od toga neće biti ništa", istakao je Mujkanović.

Dodao je i da je Džidić prijateljski napustio klub.

"Džidiću smo dali papire. Klub je zapao u tešku situaciju i s njim smo se lako dogovorili", rekao je predsjednik Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije