Upitan nastup Kouadija protiv Viteza

Napadaču Čelika ističe boravišna dozvola

Upitan nastup Kouadija protiv Viteza

D. Kurbegović

Još prije početka sezone bilo jasno da bi se NK Čelik iz Zenice mogao naći u problemima oko angažovanja Germaina Kouadia. 

Ovaj 24-godišnji napadač iz Obale Slonovače je prije početka ove sezone na Bilino Polje došao iz Čeških Budejovica. On je potpisao amaterski ugovor na godinu dana, a bilo je mnogo problema oko njegove registracije.

Poznato je da su klubu s Bilinog Polja blokirani računi, te da još nije potpisan reprogram duga, tako da se ne smiju angažovati strani nogometaši i treneri. Kako SportSport.ba saznaje, Kouadio bi mogao propustiti narednu utakmicu koju Čelik igra protiv Viteza, jer mu ističe boravišna dozvola, što je potvrdio i predsjednik kluba Jasmin Memišević. 

"Kouadiju sutra ističe boravišna dozvola, no mi ćemo učiniti sve da on ostane. Cijeli dan smo oko toga zauzeti. Istina je da imamo problem s njim, ali svakako da ima šanse da se dozvola produži. Rano ujutru idem u Zagreb u konzulat i onda ću znati kakvo je pravo stanje. Mi se već 15-tak dana borimo oko toga, a kako trenutno stvari stoje 50-50 posto su šanse da igra u subotu", kazao je Memišević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Kouadio je odigrao pet utakmica u dresu Čelika, te je postigao dva gola uz tri asistencije. Njegov eventualni izostanak protiv Viteza sigurno da će se odraziti u igri Čelika, jer je u napadu bio sjajan tandem s Aidinom Mahmutovićem.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi