Upitan nastup Kouadija protiv Viteza

Napadaču Čelika ističe boravišna dozvola

Upitan nastup Kouadija protiv Viteza

Piše: D. Kurbegović
Još prije početka sezone bilo jasno da bi se NK Čelik iz Zenice mogao naći u problemima oko angažovanja Germaina Kouadia. 

Ovaj 24-godišnji napadač iz Obale Slonovače je prije početka ove sezone na Bilino Polje došao iz Čeških Budejovica. On je potpisao amaterski ugovor na godinu dana, a bilo je mnogo problema oko njegove registracije.

Poznato je da su klubu s Bilinog Polja blokirani računi, te da još nije potpisan reprogram duga, tako da se ne smiju angažovati strani nogometaši i treneri. Kako SportSport.ba saznaje, Kouadio bi mogao propustiti narednu utakmicu koju Čelik igra protiv Viteza, jer mu ističe boravišna dozvola, što je potvrdio i predsjednik kluba Jasmin Memišević. 

"Kouadiju sutra ističe boravišna dozvola, no mi ćemo učiniti sve da on ostane. Cijeli dan smo oko toga zauzeti. Istina je da imamo problem s njim, ali svakako da ima šanse da se dozvola produži. Rano ujutru idem u Zagreb u konzulat i onda ću znati kakvo je pravo stanje. Mi se već 15-tak dana borimo oko toga, a kako trenutno stvari stoje 50-50 posto su šanse da igra u subotu", kazao je Memišević.

Inače, Kouadio je odigrao pet utakmica u dresu Čelika, te je postigao dva gola uz tri asistencije. Njegov eventualni izostanak protiv Viteza sigurno da će se odraziti u igri Čelika, jer je u napadu bio sjajan tandem s Aidinom Mahmutovićem.


Premijer liga BiH