Čelik trenirao na Kamberovića polju

Upitan nastup Mahira Karića protiv Sarajeva

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika trenirali su na Kamberovića polju u Zenici u okviru priprema za utakmicu petog kola Premijer lige, gdje će na Bilinom polju dočekati aktuelnog prvaka naše zemlje, ekipu Sarajeva.

Nakon 13 utakmica bez poraza, crno-crveni su upisali i prvi poraz na Piroti od Travnika rezultatom 3:2, međutim taj poraz nije toliko ostavio traga, koliko je informacija od strane ljekarske ekipe, da bi utakmicu protiv Sarajeva mogao propustiti najbolji igrač Mahir Karić.

Strijelac četiri gola u prva četiri kola ima jaku upalu grla, te ne trenira s ekipom i pod velikim je upitnikom njegov nastup u derbiju protiv ekipe s Koševa. Ostali igrači su spremni i osim Stipe Baraća, koji još nije dobio radnu dozvolu svi imaju pravo nastupa.

Kada je u pitanju tradicija između ove dvije ekipe, ona je na strani kluba s Bilinog polja, a podatak da Sarajevo u Zenici nije slavilo 13 godina dovoljno govori o tome da je za klub s Koševa, gostovanje u Zenici jednog od najtežih u sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon četiri kola Čelik ima sedam bodova, dok gosti iz Sarajeva imaju šest bodova što svakako ne može zadovoljiti visoke ambicije koje imaju u ovom prvenstvu.

Prošle sezone na Bilinom polju je bilo 1:1, a golove su postigli Kojić za Čelik, te Velkoski za Sarajevo.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.