Đurbuzović: Nismo mogli dobiti težeg protivnika

Željo protiv Kozare

Đurbuzović: Nismo mogli dobiti težeg protivnika

U hotelu Park u Vogošći danas su izvućeni parovi šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a voljom žrijeba prošljogodišnji finalista Željezničar igrati će sa Kozarom iz Gradiške.

Nekadašnji član Premijer lige ne može se nazvati laganim protivnikom,  a to smatra i trener Plavih sa Grbavice Hajrudin Dino Đurbuzović.

"Mislim da nismo mogli dobiti težeg protivnika. Oni imaju iskustvo igranja u Premijer ligi, a i sadašnjem takmičenju postižu dobre rezultate", kaže Đurbuzović, te dodaje:

"Oni su tim koji tradicionalno ulažu u svoj omladinski pogon i proizvode dobre igrače, i to vjerovatno može biti njihova prednost".

Ipak, jasno je da će fudbaleri Željezničara ići na pobjedu i plasman u narednu fazu najmasovnijeg klupskog takmičenja, a to je naglasio i stručnjak aktuelnog šampiona države.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon slabijih rezultata, koji nisu u skladu sa klupskim ambicijama u posljednja dva kola BH Telecom Premijer lige BiH, reprezentativna pauza dobro će doći fudbalerima i stručnom štabu Željezničara.

"Jasno je da rezultati u posljednje dvije utakmice nisu zadovoljavajući. Ovu pauzu pokušat ćemo iskoristiti na najbolji mogući način, a nadam se da će se i neki od povrijeđenih fudbalera oporaviti i vratiti u puni trenažni proces", rekao je Đurbuzović na kraju razgovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.