Trener Željezničara zadovoljan igrom svog tima

Đurbuzović: Ovo će biti pakleno prvenstvo do kraja

FK Željezničar i FK Sarajevo večeras su na Grbavici odigrali prvi susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Utakmica na stadionu Grbavica završena je rezultatom 1:1. 

Nakon susreta prisutnim medijima na press konferenciji obratio se šef stručnog štaba FK Željezničar, Hajrudin Đurbuzović. 

"Atmosfera i ambijent su bili fenomenalni. Derbi je bio kvalitetan, bilo je golova. Otvorili smo odlično utakmicu postigli gol i imali priliku da povećamo vodstvo. Međutim to se nije desilo i onda je Sarajevo postiglo gol". 

"Morali smo napraviti izmjene, jer je ekipa rovita. Igrači koji su ušli nisu bili na nivou. Ova utakmica može zadovoljiti navijače, ostaje žal što nismo kapitalizirali svoje šanse," rekao je Đurbuzović i dodao: 

"Mislim da ne mogu reći da sam nezadovoljan realizacijom. Odigrali smo odličan susret. Sada moramo ostaviti ovu utakmicu iza sebe i okrenuti se prvenstvu". 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ja sam već rekao da smo mi na čelu i da imamo pristojnu prednost, ali gledajući Sarajevo zaključio sam da su nam oni glavni konkurenti i za titulu. Ovo će biti pakleno prvenstvo do kraja, jer ni ostale ekipe nisu uopće naivne," rekao je Đurbuzović i nastavio: 

"Mi samo gledamo od utakmice do utakmice. Sljedeća je u nedjelju. Derbi se sada mora ostaviti iza. Možemo pričati samo o narednoj utakmici. Mislim da su svi dali sve od sebe i jedan se igrač ne treba izdvajati."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.