Đurbuzović: U derbi susretima trenutna forma nije bitna

Plavi gostuju u Zenici

Đurbuzović: U derbi susretima trenutna forma nije bitna

A. Beganović

Jedan od derbija 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će u Zenici odigrati domaći Čelik i aktuelni bosanskohercegovački prvak, sarajevski Željezničar.

Dueli Čelika i Željezničara uvijek su privlačili veliku pažnju, a tako će biti i sutra bez obzira što oba tima na tabeli ne stoje onako kako su očekivali pred početak prvenstva.

Plavi s Grbavice su pobjedodm nad Leotarom prekinuli niz loših rezultata i s mnogo optimizma odlaze u Zenicu. No, po svemu sudeći šef struke Dino Đurbuzović neće moći računati na Vernesa Selimovića, dok je nastup Nermina Jamaka pod znakom pitanja.

"Selimović najvjerovatnije neće igrati i sigurno je da će nam nedostajati. S druge strane i Jamak se žali na povredu, ali on bi i mogao biti spreman", izjavio je za SportSport.ba Dino Đurbuzović.

"U odnosu na duel sa Leotarom neće biti nekih većih promjena u sastavu. Još ću razmisliti koga u vatru ubaciti umjesto Selimovića. Čelik ne igra dobro, ali u susretima kakav je ovaj, trenutna forma ništa ne mora značiti. Realno, na Želju i Sarajevo se svi lože i upravo u takvim susretima daju mnogo više nego što i objektivno mogu. Tajni nekih nema, dobro poznajem momčad Čelika, kao i oni nas. Očekujem dobru fudbalsku predstavu i sjajnu atmosferu na tribinama", dodao je šef struke momčadi s Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.