Plavi otputovali u Hercegovinu

Đurbuzović: U hodu ćemo sve rješavati

Nogometaši Željezničara, aktuelnog bh. prvaka, otputovali su jutros na pripreme u Međugorje. 

Bez nekih zvučnih pojačanja je ekspedicija Željezničara otputovala u Hercegovinu. Nova imena su golman Marijan Antolović, mladi Anel Alibašić, povratnik Mirsad Ramić... 

"Prvi dio priprema smo odradili ovdje, svi igrači su spremni. U Međugorje, našu stalnu bazu, idu svi igrači koji su pod ugovorom. Radit ćemo isključivo na fizičkoj pripremi, ali neće biti nekog ekstra uigravanja. Važno je da se što bolje pripremimo", rekao je trener Željezničara Dino Đurbuzović, dodavši:

"Zasad nemamo većih pojačanja. Rekli smo da ćemo sve u hodu rješavati. Antolović i Ramić su tu, a ostali, koji nam budu potrebni, priključivat će se naknadno. Nadam se da i uz ove igrače, uz dobru pripremu, možemo odgovoriti zahtjevima".

Armin Hodžić je još u Liverpoolu

"Hodžić nije na spisku, ostao je u Liverpoolu. Produžili su mu boravak. Ne znam koliko će ostati, ali znam da će se nama priključiti", dodao je Đurbuzović, te se osvrnuo i na pripremne utakmice.

"Dogovorene su dvije utakmice protiv Opuzena i Metkovića. To će biti trening utakmice da provjerimo igrače u kakvoj su formi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bit će neizvjesna utrka za titulu?

"Apsolutno će biti teško. Pet klubova je u igri. Ko će prvi do cilja, to će pokazati nastavak u ovih 11 kola. Ko se bolje spremi, bolje otvori početak drugog dijela, taj će prvi doći do cilja", rekao je Đurbuzović na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.