Trener Željezničara

Đurbuzović: Zadovoljan sam samo pobjedom, igrom ne!

Fudbaleri Željezničara su teže od očekivanog savladali Mladost iz Velike Obarske sa 2:1 i tako ostali u mrtvoj trci sa Zrinjskim za titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

U prvom dijelu sezone Plavi su sa ubjedljivih 4:0 slavili na Gradskom stadionu u Bijeljini protiv istog protivnika, ali je današnja utakmica bila mnogo teža za izabranike Hajrudina Dine Đurbuzovića.

"Vidjelo se večera da se radi o jako organizovnoj i dobroj ekipi, koja je disciplinovana, dobro vođena. Mi smo imali dosta prilika, pogotovo u prvih 20 minuta, koje nismo iskoristili. U jednom momentu sam bio sretan kad sam vidio kako se igra ne terenu, ali nam je nedostajao pozitivan rezultat. Mi smo imali puno problem, zadovoljan sam rezultatom, ali igrom ne", rekao je Đurbuzović.

"Danas smo se malo opustili, igrači su se zanijeli, a imali smo prilika koje smo morali puno ranije riješiti", istakao je trener Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aktuelni šampion ostao je u utrci za titulu. Ipak Đurbuzović ističe da će njegov tima nastavljati sa onom provjerenom da ide iz utakmice u utakmicu.

"Idemo od utakmice do utakmice. Nama je cilj igrati za gol više. Hoćemo li u tome uspjeti vidjeti ćemo na kraju, ali igrači bitno je da igrači imaju volje i želje. Osvojena tri boda me zadovoljavaju, ali igra ne. Nakon ove utakmice razmišljam samo i isključivo o Veležu", zaključio je Đurbuzović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.