Đurić: Ako selektor misli da sam zaslužio poziv, onda sam tu

Fudbaler Cesene za SportSport.ba

Đurić: Ako selektor misli da sam zaslužio poziv, onda sam tu

Bh. internacionalac koji nosi dres Cesene, Milan Đurić, u narednim danima produžit će ugovor s trenutno posljednjeplasiranim italijanskim prvoligašem.

Đurić bi prema novom ugovoru član Cesene trebao biti do ljeta 2018. godine, a nije isključena ni mogućnost da već u narednim danima preseli na posudbu u jedan od klubova iz Serije B.

"Sigurno ću produžiti ugovor sa Cesenom, a poslije toga ćemo vidjeti da li ću ostati ovdje. Već neko vrijeme povezujem se s nekoliko drugoligaša, a realno gledajući ni to nije loša opcija, jer bih dobio više prostora za igru", govori Đurić na početku razgovora za SportSport.ba.

Đurić vjeruje da njegov tim može izboriti opstanak u Seriji A.

"Situacija nije dobra. Do kraja prvenstva moramo davati sve od sebe na terenu i mislim da imamo velike šanse da se izvučemo. Jako je teško igrati u Seriji A, pogotovo ako ste jedan od manjih klubova u ligi", tvrdi Đurić, koji se potom osvrnuo i na svoje igre.

"Posljednje tri utakmice sam propustio, tako da se ne mogu baš pohvaliti kada su u pitanju moje igre. Prvu sam propustio zbog povrede, dok me u preostale dvije trener jednostavno nije ubacio. Trener radi svoj posao i to treba poštovati. Trenutno je sedam napadača u timu, nije lako izboriti se."

Ovaj 24-godišnji fudbaler u posljednje vrijeme sve više se povezuje sa bh. reprezentacijom, a da li se nada pozivu Baždarevića, Đurić je odgovorio:

"Ja sam u Italiji, trudim se i ako selektor misli da sam zaslužio poziv, onda sam tu. Bio bih presretan kada bih dobio poziv, ali ako još uvijek nisam za A reprezentaciju, nema veze. Život ide dalje", riječi su Đurića na kraju razgovora za naš portal.

Podsjetimo, Đurić je u svojoj dosadašnjoj karijeri još bio član Cittadelle, Trapanija, Cremonesea, Parme, Crotonea i Ascolija. Za mladu reprezentaciju BiH odigrao je četiri utakmice i postigao šest golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.