Đurić: Spremni smo za proljeće, pripreme su bile pun pogodak

Iskusni fudbaler Radnika

Đurić: Spremni smo za proljeće, pripreme su bile pun pogodak

Jedan od najiskusnijih fudbalera Radnika Velibor Đurić istakao je za klupsku stranicu kluba iz Bijeljine da je veoma zadovoljan pripremama u Antaliji.

"Moram reći da su pripreme u Antaliji bile pun pogodak. Imali smo vrhunske terene kako za utakmice tako i za treninge, a i vrijeme nas je poslužilo. Isto tako najvažnije je da smo se mi kao ekipa jos bolje upoznali i baš u tome vidim naš najveći kvalitet – zajedništvo kako na terenu, tako i van njega. Sigurno ostaje žal za boljim rezultatima u odigranim utakmicama, ali mi smo se ipak pripremali za ono što nas očekuje u prvenstvu. Siguran sam da će sve biti onako kako mi očekujemo već na samom startu protiv Olimpika", smatra Đurić.

U prošlosezonskom okršaju na Gradskom stadionu Olimpik je uspio ostati neporažen. U tvrdoj utakmici mreže se nisu tresle, a poslije tog rezultata svi u Radniku su se okrenuli izazovu zvanom Kup BiH.

"Nisam bio prošle sezone u Radniku, kako bih mogao komentarisati tu utakmicu. Ono što je sigurno jeste da se Olimpik pojačao dobrim igračima u zimskoj pauzi i da u nastavak prvenstva ne ulaze se bijelom zastavom. Takođe, svi znamo da su prve utakmice na početku svake sezone pune psihološkog naboja, ali to mojoj ekipi ne bi smio biti problem. I mi u sastavu imamo novih igrača koji će dati kvalitet više našoj igri. Sigurno je da smo se uželjeli takmičarskog fudbala i svojih navijača, pa sa nestrpljenjem čekamo početak polusezone", kaže Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Generalka pred start sezone je zakazana u subotu, kada će Radnik snage odmjeriti sa Mačvom iz Šapca. Utakmica se igra u 14:00, a igrat će se u Brocu na igralištu Jedinstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije