Đurić u 90. minuti zaledio Tušanj

Pobjeda Radnika

Đurić u 90. minuti zaledio Tušanj

M. Šljivak

Fudbaleri Radnika pobijedili su kao gosti Slobodu u Tuzli s 1:0 u susretu 2. kola Premijer lige BiH.

Sloboda je jako ušla u meč. Pokušali su da dođu do ranog vodstva, stvorili su nekliko opasnih situacija pred golom Radnika, ali je realizacija izabranika Vlade Jagodića bila izuzetno loša.

Husić je dva puta na otvaranju pokušao, a zatim i njegova zamjena Tandrir, ali su imali zaista lošu koncentraciju.

S druge strane pokušaji Radnika su bili mnogo opasniji. U prvom poluvremenu je tuzlanski tim spašavao golman Azir Muminović, koji je sjajno branio pokušaje Pece i Srećkovića.

Na odmor se otišlo bez golova (0:0), a u nastavku skoro isti scenarij kao u prvom dijelu.

Sloboda nešto bolje otvara drugo poluvrijeme. Međutim, ne uspijevaju doći do brzog gola, pa je tim iz Bijeljine ponovo uspio da se na terenu dobro nosi s domaćim.

Muminović je i u nastavku spašavao Slobodu. Prvo je u 53. minuti ponovo zaustavio udarac Pece, da bi deset minuta kasnije rezervista Okić izašao sam pred mladog reprezentativca BiH, ali je Muminović ponovo sjajan i brani njegov udarac.

Velik nervoza učinila je da Sulejman Krpić napravi žestok start u 76. minuti i da dobije direktan crveni karton. Nagazio je rivala dok je ležao na travi i morao je ranije pod tuš.

Radnik je s igračem više uspio da dođe do tri boda. Velibor Đurić je lijepo pogodio u 90. minuti za veliku pobjedu Radnika u Tuzli.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Sloboda - Radnik 0:1 (Đurić 90')

Sloboda: Muminović, Todorović, Krpić, Ordagić, Ziljkić, Lazevski, Mehmedagić, Ćulum, Osmanagić, Husić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Radović, Franić, Arnautović, Beširević, Vasić, Srećković, Peco, Janković, Đurić, Šerbečić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi