Ušanović napustio IO, sve „gori“!
Ušanović danas na IO, dok je imao pravo prisustvovati sastanku

U toku izbor generalnog sekretara NS/FS BiH

Ušanović napustio IO, sve „gori“!

Na sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH u posljednjih preko dva sata traje žučna rasprava! Pogađate, tema je izbor generalnog sekretara Saveza u novom četverogodišnjem mandatu.

U diskusiji članova IO „gori“ već na prvoj tački Dnevnog reda, na temu kome ukazati povjerenje Munibu Ušanoviću, Nijazu Merdanovići ili Fuadu Čolpi.

Bašić najglasniji za Meradnovića

Prema dosadašnjoj diskusiji vodi se žestoka borba između pristalica Ušanovića i Merdanovića, dok Čolpa, izgleda, i nema pretjeranu podršku, barem za sada... Mensud Bašić, član IO iz Sarajeva je najglasniji. On daje bezrezervnu podršku Merdanoviću, sa čime se ne slažu pojedini članovi IO iz Federacije BiH. Predstavnici iz RS, uglavnom drže se po strani, a navodno prikloniće se onom kandidatu koji bude imao više glasova iz Federacije BiH. Međutim, i dalje je pitanje da li će uopšte biti izabran generalni sekretar, to jeste da li će neko od trojice kandidata sakupiti 12 glasova od 15 članova IO, prema Statutu NS/FS BiH, potrebnih za „ustoličenje“?!
Ušanović je bio primoran napustiti sjednicu IO, na zahtjev svih članova, jer nema pravo učestvovati u raspravi koja se direktno tiče njega.
Podsjetimo, sastank je počeo jutros u 10 sati u prostorijama Saveza u Sarajevu, uz prisustvo predstavnika FIFA i UEFA, koji se apsolutno ne petljaju u raspravu članova IO. Ali? Detaljno osluškuju svaku riječ i tvrdnje ljudi u našoj fudbalskoj „vladi“.

Ko zna do kada će trajati...


Poslije izbora generalnog sekretara, ukoliko ga danas uopšte izaberu, članovi IO će imati još jedan težak zadatak. Vodiće polemiku oko potpisivanju dva ugovora o TV pravima sa „Sportfive-om“ koje su parafirali Iljo Dominković, predsjednik NS/FS BiH i u ovim trenucima još uvijek v.d. generalnog sekretara, Ušanović. Dakle, riječ je o dva paralelna ugovora potpisana, a na koje, osim „dupliranja“, brojne primjedbe imaju pojedini članovi IO. Navodno, kako tvrde pojedini u IO, oba ugovora su toliko loša, da su Farska Ostvra i Crna Gora bolje prodala TV prava sa svojih utakmica od našeg nacionalnog tima...

Potom, očekuje se priča i o zimskom prelaznom roku, te analizi jesenjeg dijela Premijer ligi BiH i Kupa naše zemlje, o čemu ćemo Vas detaljno informisati po okončanju sjednice IO.

Uskoro nove informacije sa sjednice...


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.