Ušanović ostaje V.D. generalnog sekretara

Ušanović ostaje V.D. generalnog sekretara

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH na današnjoj sjednici u Bihaću nije izabrao novog generalnog sekretara, pa će Munib Ušanović do daljnjeg ostati na mjestu vršioca dužnosti prvog operativca N/FSBiH.

Upravo je Munib Ušanović bio najbliži imenovanju, jer je „skupio“ deset glasova naše fudbalske vlade. Preostala tri kandidata (Ismet Ovčina, Fuad Čolpa i Risto Trivun) nisu dobili naklonost ni jednog člana Izvršnog odbora N/FSBiH.

U korist Ušanovića su glasali Iljo Dominković, Hamdija Abdić, Muhidin Raščić, Samir Čemalović, Mensur Bašić, Jozo Laštro, Josip Bevanda, Ivan Perić, Fuad Salihbašić i Marijan Jelić.

Ipak, Ušanoviću to nije bilo dovoljno za reimenovanje i novi, četvorogodišnji mandat, jer su protiv njega glasali Bogdan Čeko, Ranko Cvijić, Slaviša Vujić, Živko Marijanac i Sulejman Čolaković.

U jednom trenutku Ušanoviću je nedostajao samo jedan glas, ali je nakon pauze za ručak propao izbor generalnog sekretara, pa će prema ranijoj odluci, Ušanović ostati vršilac dužnosti generalnog sekretara Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine do daljneg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.