Fudbaleri Sarajeva sutra gostuju na Piroti

Uščuplić: Ako momci budu na nivou neće biti problema

FK Sarajevo sutra će u okviru 27. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati kod Travnika na Piroti. 

Iza bordo tima je jako uspješna sedmica. Izabranici Dženana Uščuplića ostvarili su nakon sedam godina plasman u finale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji. Na današnjoj press konferenciji pred duel sa Travničanima prisutnim medijima obratili su se šef struke bordo tima, Dženan Uščuplić i lijevi bočni Sarajeva, Bojan Puzigaća.

"Mi nismo imali dovoljno vremena da se spremimo, jer smo imali utakmicu Kupa u srijedu. Jučerašnji dan smo iskoristili da se odmorimo, a danas ćemo odraditi još jedan trening. Što se tiče igračkog kadra jedino je Tadejević povrijeđen," rekao je Uščuplić i dodao: 

"Iskreno mislim da je Travnik u težoj situaciji. Mi idemo rasterećeni i mislim da je Travnik pod većim pritiskom. Ako momci budu na nivou mislim da u Travniku nećemo imati problema," završio je Uščuplić.  

"Atmosfera u svlačionici je odlična nakon pobjede nad Zrinjskim. Što se tiče sutrašnje utakmice nadamo se da možemo odigrati kvalitetno kao u prethodnim utakmicama. Još uvijek imamo šanse u prvenstvu i nećemo se predavati. Nadamo se ćemo pobijediti, iako će nam loš teren sigurno otežati," rekao je Puzigaća. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.