Uščuplić: Još uvijek se nisam odlučio za početnih 11

Šef struke bordo tima pred duel sa Norvežanima

Uščuplić: Još uvijek se nisam odlučio za početnih 11

FK Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru drugog pretkola Evropske lige ugostiti norveški Haugesund. 

Danas je u prostorijama ekipe iz Titove 38/b održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba bordo tima, Dženan Uščuplić, kapiten Amer Dupovac i sportski direktor Abdulah Ibraković. 

"Imali smo adekvatne pripreme, najbolje uslove i organizaciju. Drago mi je što smo odigrali nekoliko utakmica sa jakim protivnicima i spremno dočekujemo utakmicu sa Norvežanima," kaže Uščuplić. 

"Želimo nastaviti ono što smo radili prošle sezone. Nećemo odstupiti od naše formacije. Todorović i Vusljanin neće biti u kombinaciji za utakmicu koja je na rasporedu sutra. Svi ostali su spremni," kaže Uščuplić. 

"Mi smo imali priliku da igramo protiv Örebra prije dvije godine. Uspjeli smo ih izbaciti, iako naša ekipa nije bila ni približno snažna kao ova sada. Oni su jedna čvrsta i spremna ekipa," kaže Uščuplić. 

"Radovac je imao problema sa povredom lista, ali bit će u potpunosti spreman za sutrašnju utakmicu. Još uvijek se nisam odlučio za početnu postavu. Dileme su u sredini terena i lijevo i desno krilo," riječi su Uščuplića.

Abdulah Ibraković je istakao kako se ekipa spremila za utakmicu sa Haugesundom, te da je struka ekipe iz Titove 38/b skupila dovoljno informacija o Norvežanima. 

"Svi sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Nismo bili miljenici sreće kada je žrijeb u pitanju, jer je Haugesund ozbiljan protivnik. Ipak skupili smo u posljednjih sedam dana veliki broj informacija o protivniku," rekao je Ibraković i dodao:

"Tim smo koji može proći u treće pretkolo Evropske lige. Konkurencija u timu je pozitivna i jako zdrava. To nam daje optimizam i nadu da ćemo proći u treće pretkolo. Zadržali smo kostur tima iz prošle sezone i doveli neka pojačanja i mislim da smo spremni za Haugesund," kaže Ibraković. 

Amer Dupovac ističe kako na stadionu Asim Ferhatović Hase očekuje pobjedu bez primljenog gola i veliki broj navijača bordo tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sportski direktor i šef su rekli dosta toga. Momci željno iščekuju utakmicu pred našim navijačima. Želimo da ostvarimo dobar rezultat pred odlazak u Norvešku. Želim pozvati navijače da nas podrže. Najbolje bi bilo da pobijedimo bez primljenog gola," kaže Dupovac. 

"Džemo nam mnogo znači. Dosta nam i pomaže i to je jako dobro za nas mlađe. Prošle godine je tu bio Vule, a sada je Džemo i mnogo će nam značiti. Savjet od takvih igrača uvijek je dobrodošao," kaže Dupovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.