Trener juniora Sarajeva nakon osvajanja Kupa

Uščuplić: Motiv mi je pokazati djeci kako da igraju

D. Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva danas u u Trening centru u Zenici u okviru finala Kupa BiH za juniore sa ubjedljivih 4:0 pobijedili vršnjake iz Krupe, koja je samim plasmanom u finale napravila veliko iznenađenje. 

Nakon utakmice i trećeg uzastopnog trofeja Kupa za ekipu s Koševa, zadovoljan je bio i trener bordo ekipe Dženan Uščuplić.

"Ja bih se prije svega zahvalio organizatoru na fantastičnom terenu i uslovima ovdje u Zenici. Što se tiče utakmice, bili smo favoriti na papiru, ali smo to morali pokazati i na terenu. Krupa nije odigrala loše danas, ali razlika u kvalitet definitivno postoji. Dobro smo igrali, kako defanzivno, tako i ofanzivno, plod toga svega su četiri gola", ističe Uščuplić.

Sarajevo je u prvenstvo zaostalo za vodećim ekipama i teško će do duple krune.

"Naše ambicije su uvijek visoke, ali napravili smo par kikseva u prvenstvu, tako da zaostajemo sedam bodova za vodećim timovima. Biće sigurno teško da se to stigne i eventualno da osvojimo duplu krunu", kaže trener Sarajeva.

Kao trener jedini je u BiH, koji je osvojio sve titule od pionira do seniora u FK Sarajevo.

"Upravu ste da sam napravio to u FK Sarajevo, od pionira do prvog tima osvojio sam sve što se može osvojiti. Moj dalji motiv u karijeri je da iz godine u godinu pokazujem ovoj djeci, da im pokažem kako da se ponašaju, kako da igraju, što se tiče organizacije i posjeda lige. Ja sam taj i to ću uvijek tražiti od igrača, jer sigurno da nije lako igrati u Premijer ligi BiH", kaže Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Zagovornik je da se u seniorskom nogometu uvede pravilo forsiranja što većeg broja mlađih igrača

"Ja sam za to da u Premijer ligi ne bude tri, nego pet igrača da mora biti među 18 igrača u seniorskoj ekipi. To bi sasvim sigurno poboljšalo kvalitetu našeg nogometa, te ga razvijalo pravom smjeru", kazao je za SportSport.ba Dženan Uščuplić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi