Uščuplić na slatkim mukama: Ikande stekao pravo nastupa

Riješena sva papirologija

Uščuplić na slatkim mukama: Ikande stekao pravo nastupa

A. Beganović

Nekadašnji mladi nigerijski reprezentativac Harmony Ikande stekao je pravo nastupa za aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo.

Aktuelni bosanskohercegovački prvak FK Sarajevo u nastavak sezone će ući mnogo jači. Naime, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba sva papirologija potrebna za nastup Ikandija je riješena i ovaj fudbaler će po objavljivanju službenog biltena FSBiH u petak i službeno steći pravo nastupa za bordo ekipu.

Ovakav razvoj događaja trenera bordo tima Dženana Uščuplića staviti na slatke muke, pošto će ionako kvalitetna veza linija bh. prvaka biti pojačana potencijalnim nigerijskim reprezentativcem.

Ikande igra na poziciji zadnjeg veznog fudbalera i njegovim angažmanom čelnici Sarajeva su napravili pravi potez pošto se sve izvjesniji odlazak Gojka Cimirota ne bi treba odraziti na igru bordo tima.

Podsjetimo, Ikande se svojevremeno nalazio na širem spisku nigerijskog selektora i ukoliko bude redovno igrao za Sarajevo može se nadati pozivu u nacionalnu vrstu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nigerijski veznjak u Sarajevo je stigao iz Hapoel Tel Aviva, a dio omladinske karijere proveo je u slavnom Milanu. U sezoni 2010/2011 bio je prijavljen kao igrač Milana, a istu je proveo na posudbama u Monzi, Poggibonsi i Extramaduri.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Honved, Beitar Jerusalem, Hapoel Ashkelon i Hoverlu Uzhhorod. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.