Bordo tim želi trofej u Kupu

Uščuplić: Nema kalkulacija, u Zenici želimo sve riješiti

U utorak je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija za novinare povodom odigravanja prve utakmice finala Kupa BiH protiv Čelika u Zenici.

Sarajevo danas od 17 sati na Bilinom Polju igra protiv Čelika prvi susret finala. U bordo taboru tvrde da su "maksimalno spremni", te su uvjereni da će osvojiti trofej.

"Pred nama je prvo poluvrijeme finala Kupa BiH. Nakon dugo vremena borimo se za trofej. Maksimalno motivirani odlazimo u Zenicu. U prvom kolu smo imali nekoliko novih igrača. Normalno je da su ti igrači morali proći kroz jedan period prilagodbe. Nakon Zenice nismo izgubili u 13 utakmica", rekao je Uščuplić i dodao: 

"Što se tiče igračkog kadra svi igrači su spremni za ovu utakmicu i nemamo nikakvih problema. Plus je što se revanš igra na Koševu, ali mi ni sutra nećemo taktizirati. Probat ćemo riješiti utakmicu u Zenici".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nemanja Bilbija je istakao kako su igrači maksimalno spremni i motivirani za prvu utakmicu, ali da pritiska nema. 

"Utakmica u Zenici je utakmica sezone za nas. Jako smo motivirani i atmosfera je sjajna. Teren na Grbavici je bio malo težak, ima malo umora, ali mislim da smo potpuno spremni. Sutra je jako važna utakmica, ali pritiska nema", kazao je napadač bordo tima Nemanja Bilbija. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.