Intervju s trenerom Sarajeva

Uščuplić: Novi igrači su se sjajno uklopili

Fudbaleri Sarajeva danas su na Jahorini odradili posljednji dan prvog dijela priprema.

Bordo tim je nekoliko dana boravio na Jahorini, a ovu priliku iskoristili smo da porazgovaramo s trenerom Dženanom Uščuplićem.

Kratka pauza, Sarajevo je krenulo s pripremama. Kako ste zadovoljni uslovima u hotelu “Vučko”?

“Prezadovoljni smo. Teren je puno kvalitetniji nego prošle godine, a u hotelu je sve na nivou”.

Kako ste zadovoljni radom Vaših izabranika?

“Pauzirali smo svega 17 dana, pa momci nisu puno izgubili što se tiče fizičke spreme i motorike. Novi igrači su se maksimalno dobro uklopili, ostatak ekipe ih je dobro prihvatio. Mislim da će podići nivo naš igre”.

Ciljana pojačanja

“Da, ciljanja su pojačanja i nadam se da će ubrzati igru FK Sarajevo”.

Lech?

“Mogli smo proći bolje, a i gore. Zadovoljan sam. Ekipa Lecha je kvalitetna, ekipa koja ima nekoliko stranih igrača koji podižu nivo igre. Ali možemo da igramo protiv njih i nadati se dobrom rezultatu”.

Prva utakmica na Koševu. Je li to prednost?

“I jest, a i nije prednost. Na nama je da se što bolje pripremimo i da probamo napraviti spektakl u prvoj utakmici. Sarajevo nije igralo osam godina Ligu prvaka i očekujem spektakl”.

Utakmice u Evropi prošle sezone…

“Krenuli smo s Jahorine prošle godine i mislim da smo u šest utakmica predstavljali Sarajevo u fantastičnom izdanju. To iskustvo će nam pomoći za ove utakmice s Lechom. Ekipa se nije puno mijenjala, jedino je upitno hoće li Delač ostati”.

Postoji li deficitarna pozicija u ekipi? 

“Volio bih da imam u ekipi još jednog kvalitetnog stopera, lidera. Ako ga uspijemo naći, zauzet će odmah mjesto u ekipi”.

Tatomirović ne igra protiv Lecha.

“Zato nam i treba stoper, jer kapiten Tatomirović ne igra zbog kartona prvu utakmicu”.

Nakon Jahorine, slijedi dio priprema u Sloveniji. Planirane su pripremne utakmice. Koji od protivnika može da bude najsličniji Lechu po igri?

“Nismo puno analizirali Lech jer smo tek prije dva dana saznali protivnika. Imamo u planu tri utakmice, a najbliži protivnik je Rijeka”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kazali ste u opuštenoj atmosferi Benki da “pobjegne”, što očito govori o dobroj atmosferi. Može li Benko biti presudan?

“Od svakog igrača očekujem da pobjegne Poljacima i nešto napravi. Ne želim da bude zategnuta atmosfera. Imali smo zategnutu atmosferu prije dva mjeseca i zato momci nisu mogli da igraju kako treba. Sada daju 120 posto na svakom treningu”.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti