Šef stručnog štaba FK Sarajevo

Uščuplić: Odigrali smo taktički izuzetno zrelu utakmicu

D. Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva su u prvoj utakmici finala Kupa BiH slavili sa 2:0 na Bilinom polju protiv Čelika i tako napravili veliki iskorak ka osvajanju svog petog trofeja u najmasovnijem fudbalskom klupskom takmičenju u BiH.PRIPREMA

Šef stručnog štaba Dženan Uščuplić, pod čijim vodstvom Bordo tim igra kao preporođen, bio je itekako zadovoljan nakon pobjede njegovih fudbalera od 2:0.

"Prije svega ja bih čestitao Čeliku i gradu Zenica na jednom fantastičnom dočeku, i na jednoj, po meni, fer i korektnoj utakmici. Mislim da smo mi odigrali jednu taktički izuzetno zrelu utakmicu, i plod svega toga je rezultat od 2:0. Sada kada uzmem činjenicu da smo igrali derbi prije tri dana, mislim da je ekipa odgovorila zahtjevima o kojima sam ja govorio nakon utakmice sa Željezničarom", rekao je Dženan Uščuplić.

Kada je riječ o revanš susret na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase", stručnjak Bordo tima kaže:

"Na trofej čekamo ni sam ne znam koliko, sedam, osam, devet godina. Tako da očekujem da navijači Sarajeva i Čeliku dođu da pogledaju kvalitetnu utakmicu, s tim da Sarajevo u revanšu neće moći računati na Tatomirovića koji ima tri žuta kartona".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.