Trener FK Sarajevo

Uščuplić: Ovaj meč neće odrediti hoćemo li osvojiti titulu

Fudbalere Sarajeva u nedjelju od 16 sati očekuje možda i ključna utakmica u borbi za šampionsku titulu. Nakon minimalne pobjede na Otoci nad Olimpicom, Bordo tim će u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige ugostiti lidera domaćeg šampionata, sastav Širokog Brijega.

Za Dženana Uščuplića, novog trenera Sarajeva, ovo će biti novi debi na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

"Atmosfera u timu se malo popravila, s obzirom da smo napravili pozitivan rezultat u utakmici s Olimpicom. Svi igrači koji su bili na raspolaganju, uključujući i fudbalere po suspenzijom, će konkurisati za susret sa Širokim Brijegom", rekao je šef stručnog Sarajeva, koji je na ovoj poziciji naslijedio Mehu Kodru pred utakmicu s Olimpicom.

Bordo tim protiv sebe neće imati samo lidera prvenstva nego i neugodnu tradiciju. U posljednjih pet susreta klub s Pecare je slavio u četiri navrata.

"Pokušat ćemo srušiti tu neugodnu tradiciju", kratko je kazao Uščuplić, a potom se osvrnuo na pozitivne, ali i negativne strane igre njegove ekipe u duelu protiv Olimpica:

"Najviše sam bio zadovoljan zalaganjem, dok igrom u pojedinim momentima, pogotovo u periodu od 15. minute do kraja prvog poluvremena ne mogu biti zadovoljan. U drugom poluvremenu smo opet stvorili četiri - pet situacija izglednih situacija, što je svakako pozitivno".

Na pitanje o tome šta bi mogla biti prednost Širokog Brijega u ovom meču Uščuplić je odgovorio:

"Po meni ništa nije prednost. Izutetno mi je drago što odmah igramo protiv ekipe koja je lider na tabeli. Želim da vidim koliko možemo pružiti protiv ovog tima nakon svih dešavanja koja su se desila u posljenje vrijeme".

Prema riječima stratega tima s Koševa fizička sprema ne bi trebala predstavljati problem njegovim izabranicima.

"Mi imamo snage da svaku narednu utakmicu odigramo u jednom visokom ritmu, a da li ćemo pobijediti ili izgubiti, to je realtivna stvar. Ipak, igramo protiv ekipe iz vrha. Široki ima jaku organizaciju igre i individualce koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, ali ovo nije utamkica koja će odrediti da li će Sarajevo osvojiti titulu", istakao je Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Široki Brijeg je u isto vrijeme smijenio trenera kad i klub iz Titove 38 b. Slavena Musu na mjestu šefa struke naslijedio je Baka Slišković. Pobjeda od 2:0 u posljednjem kolu protiv Mladosti iz Velike Obarske tim sa Pecare je vratila na pobjednički kolosijek. Prethodno su fudbaleri Širokog četiri utakmice bili bez postignutog gola, naravno računajući i mečeve Kupa BiH. Jasno je da je realizacija glavni problem trenutnog lidera. Ipak, to neće zavarati Uščuplića koji je svjestan da i njegova ekipa ima sličnih problema...

"Sigurno je da oni imaju problema sa realizacijom, i to nam može olakšati stvar. Isto tako i mi imamo problema na istom planu", istakao je Uščuplić na kraju svog obraćanja medijima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.