Trener Sarajeva

Uščuplić: Ovo nije bila ključna utakmica

Dženan Uščuplić, trener Sarajeva, smatra da pobjeda nad Širokim Brijegom nije ključna u borbi za šampionsku titulu, ali tvrdi da je jako važna.

"Ne mislim da je ovo ključna utakmica, već samo jedna u nizu. Prvo poluvrijeme je bilo fantastično. Momci su bili sjajni, pa smo poentirali. S drugim poluvremenom ne mogu da budem zadovoljan. Širokom smo dali prostora", kazao je Uščuplić.

Je li povreda Borisa Pandže utjecala na rezultat?

"Sigurno da je povreda Pandže poremetila Široki, ali oni imaju 12-13 kvalitetnih igrača", istakao je strateg na klupi Bordo tima.

Povredom Samira Radovca Sarajevo je palo u nastavku?

"Umjesto njega je ušao kvalitetan igrač i ne mislim da je Samirova povreda previše utjecala na našu igru", rekao je Uščuplić.

Je li ovo najava boljih igara?

"Mislim da jest, pogotovo prvo poluvrijeme. Težit ćemo da igramo do kraja prvenstva kao danas u prvom dijelu", kazao je novi-stari trener Sarajeva.

Povreda Duljevića? 

"Ne znam ništa o povredi Duljevića, nisam još razgovarao s doktorima".

Da li biste nekoga posebno izdvojili?

"Ne bih nikoga izdvajao, svi su danas bili dobri. Cimirot se polako vraća u pravu formu. I on i drugi igrači", dodao je Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jesu li sada šanse za titulu veće?

"Šanse su veće nego ranije za titulu jer smo dobili kvalitetnu ekipu", rekao je trener Sarajeva na kraju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.