Nakon remija sa Veležom

Uščuplić: Pozitivna stvar je što pravimo dosta šansi

Nakon maksimalnih šest bodova u prva dva kola BH Telecom Premijer lige i odličnog izdanja na gostovanju kod Borca u Banja Luci, fudbaleri Sarajeva nisu uspjeli zadržati maksimalan bodovni učinak i nakon trećeg kola.

Bod sa Koševa odnijela je ekipa Veleža, o čijim kvalitetima je ranije upozoravao šef stručnog štaba FK Sarajevo Dženan Uščuplić.

"Iskreno upozoravao sam na kvalitet Veleža. Svaki put kad dođu tu naprave nam neke probleme, mada mislim da smo im mi ovoga puta sami poklonili taj gol. Poslije su se oni branili, branili, branili i na kraju su se odbranili. I iskreno ja im čestitam na tome", rekao je Uščuplić, te dodao:

"Velež je imao deset igrača i sasvim logično je da se skoncentrišu da brane svoj gol. Imali su 1:0 i to je apsolutno njihovo pravo. Mi smo pokušali na sve načine da probamo da zabijemo taj drugi gol. Imali smo nekih prilika, pogodili smo stativu, u tome nismo uspjeli ali ja iskreno nemam šta momcima zamjeriti", kazao je šef stručnog štaba Sarajeva.

Hoće li ovaj rezultat poremetiti atmosferu pred historijsku utakmicu sa Borussijom M'gladbach?

"Mislim da neće. Neće iz tog razloga zato što smo mi pokazali da možemo da funkcionišemo maksimalno korektno. Ono što smo pokazali u Evropi, to smo prenijeli i na ovu utakmicu sa Veležom u prvenstvu", istakao je strateg bordo tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema svemu viđenom zakazala je realizacija?

"Jeste realizacija, ali je pozitivna stvar što mi pravimo dosta šansi. Kroz tu igru koju Sarajevo nije ranije imalo. To je jedna dobit za ovu ekipu i mislim da mi imamo takve igrače da jednostavno ne možemo igrati drugačije. To je znači, da kroz neki pas da probamo doći u situaciju da zabijemo gol", rekao je na kraju nekadašnji fudbaler, a sada trener FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.