Uščuplić preporodio Sarajevo, veliki preokret na Piroti

Pobjeda bordo tima

Uščuplić preporodio Sarajevo, veliki preokret na Piroti

E. Škorić

Travnik je na Piroti ugostio Sarajevo. U veoma zanimljivom duelu gosti su slavili sa 3:2 nako velikog preokreta sa igračem manje.

Dudić je prvi zaprijetio gostima u osmoj minuti, a glavom je pucao malo pored gola Sarajeva. Ubrzo je uzvratio Stojčev sjajnim udarcem sa 17 metara, ali se sjajno istakao Nurković i loptu izbio u kroner.

U 14. minuti Hasečić je traljavo pucao, Bandović siguran. Jajalo u 17. gađa dobro iz slobodnjaka sa 20-ak metara, Nurković opet fantastičan. Domaći dolaze do vodstva u 23. minuti. 

Puzigaća se poigravao, pogriješio, sve to pratio je Nermin Varupa, te na kraju loptu poslao iza leđa nemoćnog Bandovića. Do kraja prvog dijela gosti su imali dobru šansu. U finišu prvog dijela Puzigaća pogađa stativu, a onda Bilbija iz neposredne blizine šutira pored gola.

U petoj minuti nastavka stoper gostiju Amer Dopuvac ruši jednog igrača Travnika kao posljednji igrač, a sudija Stankić pokazuje mu put u svlačionicu. Isključenje Dupovca itekako je otežalo stvari gostima, koji su ipak smogli snage za povratak. 

Pola sata prije kraja utakmice, Stojčev s lijeve strane upošljava Velkoskog, ovaj matira Nurkovića za 1:1. 

Do kraja utakmice dosta borbeno s obje strane, a gosti dolaze do potpunog preokreta. U 79. minuti Puzigaća je opalio iz daljine i pogodio prečku, lopta se odbila do Stojčeva, koji s 10-ak metara matira Nurkovića za veliko slavlje gostiju.

Ubrzo je Bilbija povisio na 3:1, a u zavšnici nakon ubačaja iz kornera, Sadiković postiže peti gol na utakmici, drugi u mreži gostiju.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.