Uoči meča s Rudarom iz Prijedora

Uščuplić: Rudar ima Arežinu, ali uradit ćemo sve da slavimo

E. Škorić

U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za novinare povodom susreta šestog kola BH Telecom Premijer lige između domaće ekipe i Rudar Prijedora.

Sarajevo u nedjelju u 17 sati na Koševu dočekuje ekipu Rudara, a trener Dženan Uščuplić i golman Matej Delač očekuju novu pobjedu, mada su svjesni da se radi o nezgodnom protivniku.

"Očekivanja su velika nakon svih ovih dešavanja u i oko kluba. Donešene su odluke koje ja maksimalno poštujem", rekao je Uščuplić na početku press konferencije, dodavši:

"Što se tiče ekipe, od utakmice u Zenici Harmony Ikande ima problema s aduktorom i neće biti u kombinacijama, dok su svi ostali igrači spremni. Dobra atmosfera se iz dana u dan vraća u ekipu, tako da očekujemo pobjedu".

Trebaju li pojačanja?

"Odlaskom po meni dvojice kvalitetnih igrača, otvorilo se pitanje pojačanja. Sigurno da smo izgubili dvojicu kvalitetnih igrača, ali to niko neće priznati. Jasno da je to problem", istakao je Uščuplić

"Rudar igra zatvoreni fudbal, imaju po meni momka koji može na svaki način riješiti utakmicu, a to je Arežina, ali uradit ćemo sve što je u našoj moći da osvojimo tri boda, koja su nam prijeko potrebna zbog mira u svlačionici. Siguran sam da će to momci uraditi na najbolji način".

Ima li kod Vas pritiska?

"Svaki čovjek koji radi u FK Sarajevo je pod određenim pritiskom, pa tako i ja, ali nije to izraženo u nekoj velikoj mjeri".

Matej Delač:

"Želim uvijek sačuvati mrežu netaknutom, no kao što uvijek kažem - neka mi primimo gol, ali da pobijedimo svaki put. Moramo da idemo na pobjed. Respektujemo Prijedorčane, ali idemo na tri boda", istakao je golman Chelseaja na posudbi u Sarajevo.

Primate često golove. U čemu je problem?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Primili smo golove spletom nekih nesretnih okolnosti, padovi koncentracije i slično. Nadam se da će koncentracija biti na većem nivou i da ćemo sačuvati mrežu protiv Rudara".

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.