Sarajevo poraženo u prvom susretu drugog pretkola EL

Uščuplić: Šanse u Norveškoj su 50-50 posto

FK Sarajevo večeras je u drugom pretkolu Evropske lige ugostio norveški Haugesund. Gosti su slavili rezultatom 1:0. 

Nakon utakmice prisutnim medijima obratio se šef stručnog štaba bordo tima, Dženan Uščuplić. 

"Momci su maksimalno odradili sve što smo se dogovorili prije utakmice. Iskreno u fudbalu je potrebna sreća koju mi nismo imali večeras, obzirom da smo većinu utakmice dominirali. Nametnuli svoju igru, šutali deset puta po golu, ali nismo imali sreće da postignemo gol," rekao je Uščuplić. 

"Mislim da je ovo prvo polvrijeme i ja im čestitam. Mislim da ovaj poraz neće psihički uticati na igrače. Igrali smo onako kako smo željeli, ali nismo iskoristili šanse. Nema razloga da oni budu nezadovoljni, imamo drugu utakmicu i probat ćemo postići gol i odigrati bolje," kaže Uščuplić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da su šanse u Norveškoj 50-50, imat ćemo dobar teren i dobre uslove. Možemo odigrati dobro i pobijediti. Vidjet ćemo da li će biti promjena, imamo još sedam dana da se pripremimo i odigrat ćemo i jednu prijateljsku utakmicu pa ćemo vidjeti," riječi su Uščuplića. 

"Ivan Tatomirović ima problema sa koljenom, malo je nategnuo ligamente, ali nije ništa ozbiljno," kaže Uščuplić. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.