Bordo tim sutra na svom terenu dočekuje

Uščuplić: Svjesni smo koliko nam ova utakmica znači

Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru osmog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti gradskog rivala Olimpic. 

Bordo tim u posljednja četiri kola najelitnijeg klupskog takmičenja u Bosni i Hercegovini ne zna za trijumf. Uščuplićevi izabranici na svom kontu imaju četiri remija. 

"Pripreme za utakmicu koja nas očekuju teku sasvim normalno. Činjenica je da je ovo gradski derbi i mi smo se maksimalno spremili za ovu utakmicu. Svjesni smo šta nam ova utakmica znači i dat ćemo sve da ostvarimo dobar rezultat," rekao je Uščuplić. 

Dotakao se Uščuplić i Riste Mitrevskog, defanzivca Sarajeva koji nije dobio priliku od početka sezone. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Riste Mitrevski je mlad igrač. Ima 21-22 godine. Nije dobio priliku iz tog razloga što imamo dva uigrana štopera Tatomirovića i Dupovca. Iz tog razloga nije dobio priliku. Kvalitetom treba još da se nametne i da pokaže svoje fudbalsko znanje i tek onda će dobiti priliku

"Neki igrači koji su igrali protiv Igmana će dobiti priliku. Razgovarao sam sa kompletnom ekipom i sa igračima pojedinačno o njihovom zalaganju i mislim da će se pokazati ishod tog razgovora na utakmici sa Olimpicom," rekao je Uščuplić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.